Otobüsle çıktığımız lezzet yolculuğunun son durağı “Nöbetçi Çorba Restoran”

Deniz KARAMERT - Yerinde yemek kavramına sonuna kadar inanırım ve bu mantıktan Adana ya da Urfa'da yiyeceğimiz kebapların dünya üzerindeki en iyi kebaplar olduğu ihtimalini de kesinlikle göz ardı etmiyorum. Ama Kartepe'de ki en iyi kebapçılar listemizde yer alan Nöbetçi Çorba’nın kebapların da "Ah bu kebabı Adana'da yemek vardı" dedirtmeyeceğinin de altını özellikle çizmek isterim.

+8
Haber albümü için resme tıklayın

BU LEZZETLERİ TATMALISINIZ!
Kocaeli’nin en keyifli kebap önerisi hala o sıcacık mahalle havasını kaybetmeyen Kartepe’den geliyor. Huzurlarınızda kebap konusunda çığır açan, çorbaları ile de iddiasını ortaya koyan Nöbetçi Çorba Restoran yeni mekânıyla iddiasını ortaya koyuyor. Tarifini kısa ve öz yapmak gerekirse eğer; Hasan Usta’nın lezzetli kebapları diyorum başka bir şey demiyorum! Bu lezzetleri tatmanız lazım”


YENİ MEKANINDA SİZLERLE
Nöbetçi Çorba Restoran’a çıkan yolun küçük, seyyar bir kebapçıdan başladığını bilenler çoktur ama biz yine de 15 yıl süren bu uzun yolun hikâyesini anlatalım sizlere. Nöbetçi Dürümcümüz Hasan Usta’nın henüz 14 yaşında İstanbul’a gelerek başladığı emek mücadelesi 1999 depreminin ardından Kocaeli’nde devam ediyor.2005 yılında Ebru Hanımla mutlu bir yuva kuran Hasan Usta yaklaşık 14 yıldır emektar otobüsünün içinde bu işi yapıyor. Kartepe’nin ilk seyyar nöbetçisi olma unvanına da sahip olan Hasan Usta şimdi yeni mekânında lezzet tutkunları ile buluşuyor.


MENÜDEN BİR DÜRÜM SÖYLEYİN
Köşe başlarında duran lezzetlerin çoğu zaman parmak yedirdiğini bilenler, Dürümcü Hasan Usta’dan gözünü kapatsın ve menüden bir dürüm söylesin. Henüz yeni açılmasına rağmen yoğun bir müşteri potansiyeline sahip olan bu restoran, kebap kültürünü tüm özellikleriyle yaşatıyor. Güzel bir mide ziyafeti için en ideal yerlerden teki olan bu efsane mekân, özellikle kebap severin sık sık uğradığı bir yer haline dönüşecek belli ki.

KEBAP İÇİN DOĞRU ADRES
Lezzetleriyle Gaziantep’i aratmayan, porsiyonları ile karın doyuran mekân yerlisi yabancısıyla hiç boş kalmıyor. “Kebap için doğru adres” mottolu mekânın kebapları Balıkesir Gönen’den gelen etler ile hazırlanıyor. Adana, Urfa, sebzeli, kuzu şiş, ciğer, beyti, Vali Kebabı bir oturuşta mideye indirebileceğiniz kebap çeşitlerinden. Lezzetli kebaplarının yanında ezme, cacık ve yoğurtlu patlıcan salatası masanızda olması gerekenlerden. 8 Çeşit çorbası yanında üç çeşit salata ikramıyla damaklarınızı şenlendiriyor. Pidesi, Lahmacununun yanı sıra Kuru Fasulye, Saç Kavurma, Arnavut Ciğeri ve Kokoreçi de var menüsünde. Soğansız ama sarmısaklı lahmacun ya da cevizli lahmacun bileniniz var mı? Yoksa haydi tatmaya Nöbetçi Çorba’ya..

.


“BEN ALINTERİ NEDİR İYİ BİLİRİM”
Babasından edindiği bilgi, birikim ve deneyimi modern bir vizyonla sentezleyerek çocuklarına da aktarmayı hedefleyen işletme sahibi Hasan Güner; “Ben emek nedir, alın teri nedir çok iyi bilirim. Küçük yaşlardan beri çalışıyorum. Bir Otobüsün içinde ekmek paramı kazanmak uğruna sabah ezanlarına kadar çalıştım. Bugün bu mekânı yapmak o kadar da kolay olmadı benim için. Allah eşimden razı olsun ki onun da desteği ile yol aldım. Altındaki arabayı satarak bu işe koyulduk. En büyük destekçim Ebru Hanımdır. Çok kısıtlı bir bütçeyle en iyisini yapmaya çalıştık. Eksiklerimiz var elbette ama zamanla tamamlayacak dahaiyi hizmet için elimizden geleni yapacağız’ dedi.


HIZLI PAKET SERVİSİMİZ DE VAR
İşletmeci Hasan Güner; “Toplam 2.600 metre kare olan mekânımız, 200 kişilik kapasitemizle yalnızca yemek değil, üst katımızda toplantılarınız için de elverişli sunumlar yapabileceğiniz alanlar da mevcut. Romantik bir akşam yemeğimi planlıyorsunuz? Veya kalabalıkta yemek yemeyi sevmiyor, ailenizle ev rahatlığında, yemek yemeği tercih ediyorsanız, o zaman yapmanız gereken tek şey restoranımıza misafir olmak. Ayrıca mümkün olabildiğince yemeğin orjinalliğine zarar vermeden, hızlı paket servisimiz de bulunmaktadır” şeklinde konuştu.


HASAN USTA’DAN ÖZEL SPESİYAL
Mekan güler yüzlü personeli ve özenli servisiyle sizi kendine bağlıyor. Birkaç dil bilen ve tecrübeli şef ve kadrosu tam not alıyor müşterilerden. Bunların üzerine birbirinden lezzetli kebaplarıyla da damak tadınızı okşayan restoran, bu işin ana merkezlerinden teki haline gelmiş durumda. Buraya gittiğinizde kesinlikle yemeden çıkmayacağınız lezzet Hasan Usta’nın özel spesiyali Fıstıklı Sarma’dır. Hatta garsonların size menüyü sunmadan önce ilk soracağı soru “Fıstıklı Sarmanın tadına bakmak ister misiniz?” olacak emin olun.


BU HAFTASONU UĞRAMAK GEREK
Geniş bir menüye sahip olan bu restoran kebap konusunda her türlü damak zevkine hitap ediyor. Ama kahvaltısından da tatmadan etmeyin derim. Serpme ve tabak sunumu ile en önemli öğün olan kahvaltı saatinizi bol çeşitli menü ile burada yapmanızı şiddetle öneririz. Hijyen ve kaliteden asla ödün vermeden, paranızın tam karşılığını veren eşsiz lezzetler sunmayı teklif eden mekan, bu eşsiz deneyimi yaşatmak için siz değerli misafirlerini bekliyor. Kebapları yedikten sonra ağzınızdan yalnızca "Bir ömürlük doydum, 50 yıllık soda getirin" cümlesi dökülecek. Bu hafta sonu Kartepe, Sapanca Yolu Girişi Ataevler Mahallesinde ki Nöbetçi Çorba'ya uğramak gerek.

11 Şubat 2019 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kartepe Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kartepe Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.